film om familiehjem

Kunde
Bufetat
Nettside
Besøk nettside

Slik gikk det da et av Bufetats familiehjem i Trøndelag satte seg rundt kjøkkenbordet for å fortelle sin historie. Se filmen her.

Utfordringen

Oppdraget fra Bufetat var å lage en film som åpner dørene til et familiehjem og gir oss et nært og ærlig innblikk i hverdagen deres, til bruk i informasjon og rekruttering av nye familiehjem.

Løsningen

Ingen forteller ekte historier bedre enn ekte mennesker. Derfor etablerte vi kontakt med et reelt familiehjem i Trøndelag og dro dit sammen med dokumentarfilmskaper Håvard Bustnes i Faction Film for å være flue på veggen med kamera. 

Resultat

Hjemme i egne, trygge omgivelser fikk de voksne dele sin historie om hvordan det er å være familiehjem, i 100 % stilling som omsorgsperson og rollemodell.

 


Hos familiehjemmet lot vi kamera rulle for å fange samtalen om hverdager, gleder og utfordringer – ærlig og ukomplisert.

Et familiehjem er private hjem som kan ta i mot barn og ungdom med store behov for trygghet, omsorg og oppfølging.  Å være statlig familiehjem betyr at du er i 100 % fast stilling som oppdragstaker.

Filmen ønsker å gi innblikk i hverdagen i et typisk familiehjem. Vise at det typiske familiehjemmet har gode, rause og tydelige voksne med evne og motivasjon til å ivareta barnet/ungdommens behov for omsorg.